استخراج نقره و پالایش آن در رکاب فارسی
فوریه 27, 2023 توسط پشتیبانی 0

استخراج نقره و پالایش آن

استخراج نقره و پالایش آن از دیرباز مورد توجه نیاکان انسان بود. ظروف و اشیاء نقره بسیاری در ایران باستان همین طور موزه های باستان شناسی در سراسر دنیا وجود دارند. تمامی این شواهد و مدارک سندی بر اهمیت نقره است. با وجود اینکه نقره نسبتا کمیاب است، اما فراوان ترین و کم هزینه ترین نوع فلز گران بها است.

با این وجود، زمین شناسان در حال حاضر تخمین می زنند با توجه به تقاضای فعلی نقره، منابع قابل استخراج نقره در جهان تنها تا 20 سال دیگر دوام دارد. به طور کل سه منبع مهم نقره داریم.

استخراج نقره، نقره تولیدی به عنوان محصول جانبی و در نهایت نیز نقره بازیافت از مواد مصرفی از جمله جواهرات قدیمی، فیلم های عکاسی، برخی از ابزارها و غیره است. اجازه دهید کمی زمان بیش تری مصرف شود و توضیحات کامل تری ارائه کنیم.

نقره بومی از مقاله استخراج نقره و پالایش آن

نقره به ندرت بصورت کامل خالص یافت می شود. در صورتیکه که پیدا شود به آن نقره بومی گوییم. بزرگترین قطعه نقره بومی که تاکنون کشف گردید معادل 2750 پوند وزن دارد. این عدد معادل 1247.37 کیلو گرم ایرانی است. این قطعه در مکزیک کشف شد.

به طور معمول نقره در سنگ معدنی آرژانتیت، سرارژیریت، استفانیت و کلرارگیریت یافت می شود. با این وجود تن های زیادی باید مواد استخراج شود تا جنس انس نقره از آن بدست آید. حداقل 80 درصد نقره جهان محصول جانبی استخراج فلزات دیگر مثل طلا، مس، سرب، اورانیوم، روی و غیره است.

استخراج نقره و پالایش آن در معادن

در زمان کنونی حداقل 300 معدن روباز و زیرزمینی نقره در جهان فعال هستند. معادن عموما دارای معابر هستند که در جهت رگه ها ایجاد می شوند. معدنچیان مواد منفجره را در سوراخ های حفاری شده قرار می دهند و سپس انفجار صورت می گیرد. با وجود اینکه معادل تهویه می شوند اما دمای سنگ های زیر زمین میتواند تا 45 درجه سانتی گراد نیز باشد.

بعد از انفجار سنگ های معدنی خورد می شود و مقداری هم ضایعات دارد. در این مرحله تمامی ضایعات همراه با سنگ های معدنی جمع آوری به سطح زمین جهت فرآوری منتقل می شوند. روش های متفاوتی برای استخراج نقره از سنگ معدن های مختلف وجود دارد. برای حداکثر کارایی روش های استخراج متناسب با معدن و ماهیت سنگ معدن تنظیم می گردد.

در قرن 16 یکی از روش های استخراج نقره فرآیند ادغام جیوه بود. این روش در آن زمان بسیار ایده آل و کارآمد بود. امروزه دیگر به خاطر احترام به محیط زیست و خطرات بهداشتی در سراسر جهان انجام نمی شود. در یکی از معادن اسپانیایی به بنام پوتوسی در همان قرن 16 حدودا 8 میلیون سرخپوست بومی و برده آفریقایی بر اثر مسمویت حاد با جیوه جان خود را از دست دادند.

داخل معدن نقره استخراج نقره در فروشگاه رکاب فارسی

اگر معدنی پیدا شود که ترکیبی از طلا و نقره باشد برای تصفیه از محلول سیانید سدیم استفاده می شود تا هر دو فلز حل شود. هنگامی که روی پودر به محلول اضافه می شود. فلزات گرانبها لجن تشکیل میدهند که جمع آوری می شود و بیش تر تصفیه می شوند.

به طور ساده روشی برای استخراج نقره وجود دارد بنام فلوتاسیون، در این روش 30 تا 40 درصد مواد معدنی غلیظ خواهد شد. سپس با استفاده از فرآیند های پارکز و کوپلیشن استحصال می شود.

شاید با این اسامی کمی آشنا نباشید و درک آن کمی دشوار باشد لذا با بخش مقاله از فروشگاه رکاب فارسی عرضه و تولید انواع رکاب های نقره مردانه و زنانه همین طور قاب های گردنی و سایز ملزومات ساخت زیورالات نقره همراه باشید تا کمی ساده تر این کار را شرح دهیم.

برون آوری نقره به زبانی ساده

فلوتاسیون به فارسی یعنی شناورسازی، این روش روش برای بالا بردن غلظت یا عیار در مواد معدنی و صنعت استفاده می شود. این روش مهم ترین روش جداسازی کانیها محسوب می گردد. این روش برای اولین بار در سال 1905 بصورت تجاری در شهر معدنی بروکن هیل در ولز استرالیا انجام شد.

ما دو ماده داریم یا آبگریز یا آب دوست است. نقره یک فلز آب دوست است وقتی تحت شناورسازی قرار می گیرد آب را دوست دارد و ته نشین می شود. مواد آبگریز هم به عنوان باطله توسط ذرات هوا به بالا منتقل و در نهایت جداسازی می شوند. تعریف فوق از فرآیند فلوتاسیون خیلی ساده و خودمونی است.

شمش نقره حاصل از استخراج معدن نقره رکاب فارسی

امروزه نقره در سراسر جهان تولید و عرضه می گردد. اما مهمترین و بزرگترین کشور های تولیدی نقره مکزیک، پرو، استرالیا، شیلی و غیره هستند. بزرگترین مصرف کننده نقره در جهان نیز هند است. این کشور 12 درصد از نقره جهان را مصرف می کند.

در کلام پایانی باتوجه به اینکه نقره یک کانی فرعی در سنگ های معدنی محسوب می گردد باید تصفیه و خالص سازی شود. در نهایت این فرآیند نقره بصورت ساچمه و یا شمش در اوزان مختلف عرضه می گردد. به یاد داشته باشید نقره ایران یا ایتالیا، ترکیه، آمریکا و غیره تفاوت چندانی ندارد و بیش ترین تفاوت بر روی دقت روی استخراج نقره و پالایش آن است.